‘Je krijgt hier alle kansen’

Vijf jaar geleden koos Suzanne Bakker voor Vitadent en daar heeft ze nog geen dag spijt van.
‘Je krijgt hier alle kansen’

Suzanne Bakker is preventie-assistent en mondzorgconsulent met een geriatrische specialisatie. Vijf jaar geleden koos zij voor Vitadent en daar heeft ze nog geen dag spijt van. In deze blog vertelt ze wat het werken voor Vitadent zo bijzonder maakt.

Direct verkocht

Toen ik in 2015 mijn opleiding tot tandartsassistente afrondde, ben ik als all-round assistente begonnen bij een reguliere tandartspraktijk. Na vijf jaar wilde ik weleens iets meer zien dan die stoel in dat kamertje met vier muren. Ik wist eigenlijk niet of ik wel in de tandheelkunde wilde blijven werken. Op een goede dag kwam Vitadent op mijn pad, toen nog een ambulante mondzorginstelling voor alleen ouderen. Ik twijfelde of het iets voor mij zou zijn, maar besloot een dag mee te lopen. Ik was direct verkocht! Onze doelgroep is zo dankbaar, dat is echt hartverwarmend

Groei op alle fronten

Inmiddels levert Vitadent ook mondzorg aan cliënten met een beperking en aan cliënten met een psychische aandoening. De organisatie is gegroeid, net als ikzelf. Zo heb ik de opleidingen tot preventie-assistent en mondzorgconsulent afgerond en heb ik een geriatrische verdieping gevolgd. Dat vind ik zo leuk aan het werken bij Vitadent: als je aangeeft dat je behoefte hebt aan een nieuwe uitdaging, dan krijg je alle kansen. Zo geef ik ook trainingen aan de Vitadent Academy. De Academy geeft niet alleen interne scholing aan collega’s om hun ontwikkeling en kennis te borgen, maar verzorgt ook externe scholing aan zorgmedewerkers. Dat is hard nodig, want zoals Wim van der Torre al eerder schreef in zijn blog, leren bijvoorbeeld de specialisten in de ouderengeneeskunde tijdens hun opleiding vrijwel niets over mondzorg. Terwijl een gezonde mond wel essentieel is voor het hele welzijn van de mens.

Visitekaartje en ambassadeur

Als preventie-assistent en mondzorgconsulent ben je als het ware het visitekaartje van je organisatie. Ik leer verzorgers, zorgmedewerkers en wettelijk vertegenwoordigers wat ze kunnen doen om de mondgezondheid van de cliënt op peil te houden. Bij onze cliënten is preventie heel belangrijk. We doen alles om maar te voorkomen dat we een curatieve behandeling moeten uitvoeren. Deze mensen zijn vaak al hulpbehoevend en kwetsbaar, stel je voor wat er gebeurt als wij aankomen met boren en tangen. Daarom doen we er alles aan om de mondzorg op peil te krijgen.

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken kijk dan voor actuele vacatures op onze website of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.