‘Hier is ruimte om echt zorgverlener te zijn’

Jerome stapte drie jaar geleden over van een reguliere tandartspraktijk naar Vitadent. Hij heeft nog geen dag spijt gehad.
‘Hier is ruimte om echt zorgverlener te zijn’

Ruim tien jaar geleden begon Jerome Palazzi als tandarts in een reguliere tandartspraktijk. Via een oud-studiegenoot kreeg hij de kans een tijdje mee te lopen bij Vitadent. Dat sprak hem zo aan, dat hij drie jaar geleden besloot de overstap te wagen. Tot nu toe heeft hij geen dag spijt gehad van die beslissing. In deze blog vertelt Jerome wat hem zo aanspreekt bij Vitadent.

Meelopen bij Vitadent

In 2012 ben ik begonnen als trainee-tandarts bij een reguliere tandartspraktijk. Toen ik vijf jaar later mijn Master Tandheelkunde aan de ACTA haalde, was het logisch mijn carrière op die manier voort te zetten. Maar toen ik de kans kreeg om eens met een oud-studiegenoot mee te lopen bij Vitadent, greep ik die aan. In eerste instantie zag ik het meer als een mogelijke tussenfase, maar al snel wist ik: dit is de plek waar ik wil blijven werken.

Haast en werkdruk

Het verschil tussen een reguliere praktijk en werken bij Vitadent is enorm. In de algemene praktijk is er vaak een hoge werkdruk en is het moeilijk om voldoende tijd te nemen voor elke patiënt. Tandartsen staan onder hoge druk en patiënten hebben eigenlijk ook altijd haast, ze moeten naar hun werk, naar school. Bij Vitadent is dat anders. Bij onze kwetsbare doelgroep is het juist van groot belang om de tijd te nemen. Dat maakt het werk niet alleen relaxter, het is ook veel bevredigender. Hier krijg je de ruimte om echt zorgverlener te zijn.

Holistische benadering

Wat mij ook enorm aanspreekt, is de holistische benadering van Vitadent. De gezondheid van de mond heeft z’n weerslag op de algehele gezondheid en andersom. Daarom kijken we hier verder dan de mond, maar benaderen we de mens in haar totaliteit. Esthetiek is niet onze eerste prioriteit. Comfort en kwaliteit van leven is dat wel. Onze cliënten kunnen niet allemaal goed vertellen hoe ze zich voelen. Soms is er sprake van onbegrepen gedrag. Dat zou kunnen zijn omdat iemand pijn heeft in de mond. Zien we hoge ontstekingswaarden in het bloed? Dan overleggen we met de arts. Is in de rest van het lichaam alles in orde, dan kan die bloeduitslag bijvoorbeeld wijzen op parodontitis. We graven dieper om de oorzaak van problemen te vinden en zo de juiste zorg te kunnen bieden. Hoe geweldig is het om te zien hoe iemand kan opbloeien zodra de ontsteking is verdwenen?

Het verschil maken

Ja, Vitadent geeft me een plek waar ik elke dag het verschil kan maken in het leven van mensen. Het geeft me de kans om met mijn passie voor tandheelkunde te zorgen voor degenen die het het meest nodig hebben. De dankbaarheid die ik ontvang van de cliënten en hun families is onbetaalbaar.

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken? Kijk dan voor actuele vacatures op onze website of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.