“De HR-vacature kwam op het juiste moment”

We kijken bij Vitadent Mondzorg altijd of het mogelijk is een carrièreswitch te maken als medewerkers dat willen. Voor Dorien Sonneveld was dit een uitkomst. Na enkele jaren met plezier te hebben gewerkt bij ons Servicebureau, was ze klaar voor een nieuwe uitdaging. Precies op dat moment was er een vacature op de HR-afdeling. Dat bleek de perfecte kans voor Dorien, want ze wilde graag bij onze organisatie blijven, omdat er een prettige werksfeer heerst en er veel mogelijk is. Gepassioneerd vertelt ze over wat deze overstap haar heeft gebracht.

Vaardigheden in nieuwe context

“Ik ben blij met mijn overstap naar het HR-team. Het zijn gezellige collega’s en ze werken me op een prettige manier in. Daarnaast is het goed om te merken dat mijn ervaring ook in een andere functie van waarde is. Bij zowel het Servicebureau als binnen HR is het essentieel dat de administratie tiptop in orde is. Dit is voor mij inmiddels routine geworden. Bovendien heb ik geleerd om zorgvuldig en discreet om te gaan met persoonlijke informatie, dat is ook belangrijk in mijn nieuwe baan bij HR.

Gevarieerde baan met nieuwe taken

Verder wordt mijn baan steeds gevarieerder, omdat ik er meer taken bij krijg. Voor een duizendpoot als ik is dat echt een verrijking. Een van de taken die ik erg leuk vind, is het verzorgen van een warm welkom voor nieuwe collega’s. Ik stuur ze een week van tevoren een welkomstkaartje en ik zorg ervoor dat er een persoonlijk berichtje van hen komt te staan op DentalPlek. Dit is het interne communicatiekanaal van Vitadent, waar collega’s vaak leuke reacties plaatsen. Ik hoor geregeld van nieuwe medewerkers dat ze hierdoor extra veel zin krijgen in hun nieuwe baan. 

Ook zet ik alles in gang voor de eerste werkdag, zodat ze direct aan de slag kunnen gaan. Ik stel de contracten op, regel de leaseauto’s en de werkkleding, en ik help hen met zaken zoals het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Als ze vragen hebben, kunnen ze ook bij mij terecht. Ik help ze graag om hun weg te vinden in onze organisatie.

Kennis verdiepen en toekomstplannen

Ik hoop nog lang binnen het HR-team werkzaam te zijn. Vitadent geeft mij ook de mogelijkheid om mijn kennis op het gebied van HR verder te ontwikkelen door deel te nemen aan een opleiding of cursus. Daar heb ik veel zin in. Ik ben dankbaar voor alle mooie kansen die ik krijg door mijn carrièreswitch binnen Vitadent.”