“Bij Vitadent Mondzorg vind ik de afwisseling in mijn werk die ik zoek”

Niels Bolman is enthousiast over zijn veelzijdige werk bij Vitadent Mondzorg. Hij denkt mee met diverse projecten en heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt: van koerier en technisch medewerker klom hij op tot coördinator Logistiek en hoofd Technische Dienst. Bevlogen vertelt hij hoe hij zijn werkdagen beleeft.

Op zoek naar een baan met regelmatige werktijden

Niels had vroeger een onderhouds- en servicebedrijf, maar als vader van drie kinderen zocht hij een baan met regelmatige werktijden; het liefst met dezelfde afwisseling en vrijheid die hij als ondernemer ervaarde. Dit vond hij bij Vitadent Mondzorg. “De prettige werksfeer, de zelfstandigheid in mijn werk en de voortdurende nieuwe uitdagingen zorgen ervoor dat ik nog steeds met veel plezier deel uitmaak van deze organisatie”, zegt Niels. 

Een verrassende ontmoeting

Als koerier en technisch medewerker werden Niels’ dagen gevuld met onderhoudsklussen op kantoor en het brengen van de behandelkarren naar zorginstellingen voor de mondzorgbehandelingen. 

Niels vertelt: “Ik genoot ervan om op pad te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten; elke dag bracht weer iets moois of verrassends. Zo herinner ik me een ontmoeting in de lift met een oude dame met dementie. Ze was zo blij me te zien dat ze me spontaan een kus gaf. Dat moment is me altijd bijgebleven.”

Trots op de sterilisatieafdeling

Ook op kantoor werd Niels’ aanwezigheid gewaardeerd. Grappend vertelt hij: “Als een van de weinige mannen hier, werd ik geregeld geroepen om spinnen te verwijderen.” Maar waar hij echt voldoening van kreeg, was het project waarbij hij de sterilisatieafdeling van A tot Z mocht opzetten. 

“Het geeft me een goed gevoel te zien hoe alle instrumenten nu grondig worden gereinigd, geslepen en netjes worden opgeborgen. Daar ben ik echt trots op”, vertelt hij. “Op dit moment ben ik bezig met het uitbreiden van deze afdeling, vanwege onze groeiende klantenkring. Zo blijft het een uitdagend project.”

Koeriersteam aansturen met veel plezier

Deze toename van klanten zorgde er ook voor dat het aantal ritten naar zorginstellingen aanzienlijk groeide. Daarom werden er steeds meer koeriers aangenomen. Met zijn inmiddels jarenlange ervaring kreeg Niels vier jaar geleden de taak het koeriersteam aan te sturen en sinds een half jaar is hij officieel teamleider. “Elke ochtend om 9 uur nemen we de ritten en eventuele vragen door. Hierdoor weet iedereen precies wat hem te doen staat. Met elkaar zorgen we ervoor dat de behandelkarren een dag van tevoren bij de zorginstellingen worden gebracht, zodat het de behandelaars aan niets ontbreekt en de cliënten de juiste mondzorg krijgen.”

Hoewel Niels zijn ritten als koerier soms mist, is hij blij met de groei die hij heeft doorgemaakt. “Het leiden van het koeriersteam doe ik met veel plezier; de sfeer onderling is goed en ik houd ervan om praktische oplossingen te bedenken. Mijn werk blijft uitdagend en ik kijk uit naar de vele projecten die nog gaan komen.”