‘Wij kunnen een stem geven aan deze kwetsbare mensen’

Sinds 2021 werkt Nilgun bij Vitadent. In deze blog vertelt ze wat het werken bij Vitadent voor haar zo bijzonder maakt.
‘Wij kunnen een stem geven aan deze kwetsbare mensen’

Nilgun Dogan is tandarts sinds 2012. Al sinds het begin van haar carrière heeft ze veel met angstige en oudere cliënten gewerkt. De geduldige, liefdevolle benadering die dat vergt is wel aan haar besteed. Sinds 2021 werkt Nilgün bij Vitadent. In deze blog vertelt ze wat het werken bij Vitadent voor haar zo bijzonder maakt.

Leergierig, creatief en secuur

In 2012 ben ik afgestudeerd als tandarts aan het ACTA in Amsterdam. In de eerste tien jaar van mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan als allround tandarts en behandelingen uitgevoerd bij zowel kinderen, volwassen als ouderen. Ik ben leergierig en ik hou ervan om mezelf continu te blijven ontwikkelen. Daarom heb ik verschillende cursussen gedaan. Ik volgde cursussen op het gebied van endodontologie (wortelkanaalbehandelingen), esthetische tandheelkunde en implantologie. Ik ben creatief, secuur en heb aandacht voor de details. Deze eigenschappen zie je ook terug in mijn werk als tandarts en hierdoor blijf ik genieten van dit mooie vak.

Dankbaar werk

Al in de reguliere praktijk heb ik veel met angstige en oudere cliënten gewerkt. Deze ouderen hebben behoefte aan een liefdevolle en geduldige benadering. Ik haal er voldoening uit dat ik hierin kan voorzien en ze hiermee kan helpen. Toen ik tijdens de coronacrisis toevallig met Vitadent in contact kwam werd ik meteen enthousiast. Hun missie – mondzorg bereikbaar maken voor alle zorgafhankelijke cliënten – spreekt mij enorm aan. Tijdens een meeloop dag in een zorginstelling, maakte ik kennis met een vaak vergeten en kwetsbare doelgroep. De empathische kant in mij werd aangewakkerd en in januari 2021 ben ik dan ook gestart als tandarts bij Vitadent.

Geen dag hetzelfde

Het is voor mij elke dag weer een mooie uitdaging om deze doelgroep te behandelen. Voor veel mensen met een psychogeriatrisch ziektebeeld is het moeilijk om te kunnen verwoorden wat hun klachten zijn. Daarom moeten wij dit als professional herkennen en zoeken naar een passende oplossing. Rekening houdend met de specifieke behoeften en wensen van de cliënt. Hiermee zijn wij als het ware de stem van de cliënt.

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk. Meneer B die altijd bluesmuziek op zet als je er bent, begint te dansen en vertelt over de foto van zijn vrouw aan de muur. Meneer W die altijd je hand pakt en samen wil lopen, maar in zijn mond mag je nooit kijken. Lopen en kijken, dat mag dan weer wel. De samenwerking tussen verschillende disciplines in dit vak maakt het werk ook erg afwisselend. Denk hierbij aan specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, wanneer nodig ook logopedisten. Het werk heeft me zo aangegrepen, dat ik ben begonnen met de 3-jarige differentiatie opleiding tandarts geriatrie. Dat helpt mij deze doelgroep nog beter te kunnen begrijpen en te ondersteunen.

Geïnspireerd?

Vanwege het toenemende aantal instellingen waar Vitadent de mondzorg aanbiedt, zijn wij met enige regelmaat op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Op dit moment hebben wij een aantal mooie vacatures. Zit er iets voor je bij of heb je wel interesse, maar zoek je een ander soort functie? Mail naar vacature@vitadent.nl of bel ons op 085 7500 470. We leren je graag kennen