‘Werken bij Vitadent is nooit saai’

Via collega-mondzorgprofessionals leerde Mirjam Vitadent kennen. In deze blog vertelt ze over de ontwikkelmogelijkheden bij Vitadent.
‘Werken bij Vitadent is nooit saai’

Mirjam Waltz begon in 2009 bij een kliniek voor parodontologie en implantologie. Daar werd zij intern opgeleid als tandartsassistent, een veelzijdig en sociaal beroep. Via collega-mondzorgprofessionals leerde zij Vitadent Mondzorg kennen. Bijdragen aan een gezonde, frisse en pijnvrije mond bij kwetsbare ouderen, dat is waar Mirjam heel blij van wordt. Inmiddels is ze alweer vier jaar werkzaam bij Vitadent als mondzorgconsulent, tandartsassistent én preventie-assistent met geriatrische specialisatie. In deze blog vertelt Mirjam over de ontwikkelmogelijkheden bij Vitadent.

Roeping

Ik hoorde over Vitadent via collega’s die al eerder de overstap hadden gemaakt van de reguliere mondzorg naar mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in zorginstellingen. Ik wist direct dat dit mijn roeping was. Kwetsbare ouderen de mondzorg bieden die zij nodig hebben, dat is zo waardevol. Naast cliënten op hogere leeftijd, biedt Vitadent ook mondzorg aan cliënten met een beperking of een psychische aandoening. Persoonlijk heb ik vooral met ouderen gewerkt, bij de andere doelgroepen heb ik weleens mogen invallen, maar dat is op dit moment niet mijn primaire focus.

Ontwikkeling binnen én buiten de behandelkamer

Wat ik heel fijn vind, is dat je je bij Vitadent voortdurend kunt blijven doorontwikkelen. Mijn preventiediploma heb ik bij Vitadent gehaald en onlangs heb ik een cursus over wet zorg en dwang gevolgd. Ook heb ik mijn certificaat geriatrie hier behaald en de opleiding tot mondzorgconsulente afgerond. Binnenkort staat er een cursus ergonomie op het programma. Het is immers belangrijk dat je als mondzorgprofessional zuinig bent op je lichaam. We hebben zelfs een eigen Vitadent Academy om de kennis en ontwikkeling van onze eigen medewerkers te borgen. Daarin worden nieuwe wetenswaardigheden gedeeld via podcasts, webinars, modules, de Kennisclub Vitadent en gastdocenten. Ook biedt de Academy opleidingen aan van onder andere de Bijzondere Tandheelkunde Academy. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling buiten de behandelkamer.

Nooit saai

Werken bij Vitadent is nooit saai, maar ben je toch toe aan iets anders, dan is daar altijd een gesprek over mogelijk. Zelf vind ik de doelgroep zo leuk, ik heb voorlopig geen behoefte aan verandering, maar het is fijn te weten dat de mogelijkheid er is. Als ik op een gegeven moment liever een kantoorbaan zou willen of bijvoorbeeld trainingen zou willen geven op zorginstellingen, dan kan ik dat bespreken met HR.

Vrijheid en betekenisvol werk

Bij Vitadent zit je niet dag in, dag uit van 9 tot 5 in dezelfde praktijk. Het werk is heel zelfstandig. Ik plan mijn eigen cliënten in en vul mijn eigen agenda. Hoe dat er precies uitziet, is afhankelijk van de preventiecategorie waarin een client zit. Als iemand bijvoorbeeld een vervuilde mond heeft, zie ik die vaker dan iemand die wel een goede mondhygiëne heeft. Daar is een protocol voor. Je kunt ook voor een groot deel zelf bepalen wat je het fijnste vindt werken. Zo hou ik ervan om al het voorbereidende werk en de administratie thuis te doen. Die vrijheid, daar word ik blij van. De ouderen waarmee ik werk zijn zorgafhankelijk en hebben speciale aandacht nodig. Dat maakt het werk heel dankbaar en dat geeft mij veel voldoening. Mondzorg bij ouderen heeft niet altijd prioriteit, daar brengt Vitadent verandering in. Het gevoel dat ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor deze doelgroep, is heel fijn.

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken? Kijk dan voor actuele vacatures op onze website of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.