‘Vitadent hecht veel belang aan het onderhouden en delen van kennis’

In deze blog vertelt Melanie Spruyt hoe ze bij Vitadent wordt gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen.
‘Vitadent hecht veel belang aan het onderhouden van kennis'

Melanie Spruyt is sinds 2006 preventie-assistent en protheticus in opleiding. In 2019 heeft ze afscheid genomen van de reguliere tandartsenpraktijk en is ze bij Vitadent aan de slag gegaan. In deze blog vertelt ze hoe ze bij Vitadent wordt gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen.

Modules en workshops

Vitadent hecht veel belang aan het onderhouden en delen van kennis. Daarom heeft Vitadent zelfs een speciale Academy opgezet. De Academy verzorgt scholing aan zowel zorginstellingen als aan eigen medewerkers, om zo onze ontwikkeling en kennis te borgen. Er zijn bijvoorbeeld modules en workshops over het omgaan met geriatrische of dementerende cliënten, maar ook over het omgaan met afweergedrag, een factor die het bieden van goede mondzorg aan onze kwetsbare doelgroep soms ingewikkeld maakt. Soms gaat dat via e-learning, maar er zijn inmiddels ook weer workshops of andere evenementen op onze locatie in de Van Nelle Fabriek.

Hbo-opleiding in combinatie met werk

Ik heb in 2006 mijn opleiding tot preventie-assistent afgerond, dus toen ik bij Vitadent kwam in 2019 was ik al in het bezit van dat diploma. Maar ik wil me ook graag blijven ontwikkelen, daarom start ik – samen met een collega-assistent – in september met de hbo-opleiding tandprothetiek aan de Hogeschool Utrecht. De opleiding duurt vier jaar en dat combineren we met werken in de praktijk. Vitadent biedt ons de mogelijkheid om deze opleiding te volgen en de ervaring met het praktijkgedeelte binnen Vitadent op te doen. Je kunt je bij Vitadent alle kanten op ontwikkelen. Andere collega’s gaan meer de administratieve kant op, het is maar net waar je eigen interesse ligt.

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent de mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken kijk dan voor actuele vacatures op onze website of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.