Preventie-assistent uit overtuiging

Daniëlle staat al te wachten bij de ingang als ik binnenkom. Een warmer welkom kan je je niet wensen. Ze loopt al pratend mee richting de cliënt die vandaag graag iets deelt over hoe belangrijk mondzorg voor hem is. Achter haar aan volgt de geel met zwarte trolley die in de verschillende laadjes alles herbergt dat nodig is voor het werk van een preventie-assistente.

Na heel veel jaren in een gewone tandartspraktijk was Daniëlle klaar voor iets nieuws. Het werk in zorginstellingen spreekt haar aan. Zo kwam ze bij Vitadent terecht. Het persoonlijke contact, de samenwerking met de verpleegkundigen en de ruimte om wat uit te lopen maken haar werkplezier alleen maar groter. De zorg voor de mondhygiëne van cliënten die zelf geen tandarts kunnen bezoeken is door haar inzet geborgd. Wanneer blijkt dat er meer nodig is geeft ze instructie aan de cliënt zelf en soms ook aan de zorgmedewerkers. Teamwork dus.

Ze drukt op de bel, want de dichte deur is bedoeld om cliënten te beschermen tegen dwalen. Een van de zorgmedewerkers opent de deur en heet ons welkom.  Wanneer we in de huiskamer binnenkomen herkent de client haar direct. Dat is vast omdat Vitadent probeert vaste medewerkers op locaties te plaatsen. Hij neemt zijn laatste slokken thee en heeft zijn ontbijt net achter de kiezen. Hij vertelt graag zelf waarom het voor hem zo belangrijk is dat hij zijn eigen tanden en kiezen nog heeft en dat die goed verzorgd worden. De mevrouw tegenover hem aan tafel merkt op dat het vast een goed jaar geweest is. Zij is in hetzelfde jaar geboren en heeft ook haar eigen gebit nog. Ze is er duidelijk blij mee. Logisch, je eigen tanden en kiezen maken het ontbijt tot een feestje.