‘Met veel geduld kom je heel ver’

Vorig jaar nam Romy afscheid van de reguliere tandartsenpraktijk. In deze blog vertelt ze waarom ze zo blij is met de overstap naar Vitadent.
‘Met veel geduld kom je heel ver’

Romy de Brandt is sinds 2011 preventie- en tandartsassistent. Vorig jaar heeft ze afscheid genomen van de reguliere tandartsenpraktijk en is ze bij Vitadent aan de slag gegaan. In deze blog vertelt ze waarom ze zo blij is met de overstap.

Grote verantwoordelijkheid

Na 11 jaar in reguliere tandartspraktijken te hebben gewerkt, vond ik het in juni 2021 tijd voor een nieuwe uitdaging. Via een oud-collega kwam ik bij Vitadent terecht. Wat ik heel leuk vind aan mijn werk, is de grote verantwoordelijkheid. In een reguliere praktijk zit je dag in, dag uit op dezelfde plek. Dat is hier wel anders. Je komt bij verschillende zorginstellingen en moet zelf alle behandelingen inplannen en alles regelen. Waar ik ook heel blij van word, is de combinatie met het administratieve stuk. Het gaat verder dan sec de mondzorg.

Met geduld lukt het meestal wel

Dat ik binnen mijn functie iets kan betekenen voor zorgafhankelijke mensen vind ik heel bijzonder. Ook deze mensen verdienen immers de beste zorg! Ik werk vaak op een gesloten afdeling, met mensen met een vorm van dementie. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De een is nog relatief ‘goed’, is vrolijk en werkt mee, maar er zijn ook mensen die meer afwerend zijn en niet zo makkelijk meewerken. De kunst is om ook die mensen te helpen. Met geduld lukt het meestal wel. Zo heeft een van mijn cliënten boven een gebitsprothese en onder nog haar eigen tanden. Die prothese moet ook schoongemaakt worden, maar het zorgpersoneel kreeg het niet voor elkaar om de prothese uit te krijgen. Met veel geduld en goed aanvoelen hoe ver je kunt gaan bij iemand, heb ik het toch voor elkaar gekregen. Hoe mooi is dat?

Druk op het zorgpersoneel

Het zorgpersoneel wil wel aandacht besteden aan mondzorg, maar de zorg staat enorm onder druk. Daarbij is het ook een stuk onwetendheid, zoals Wim ook al vertelde in een eerdere blog. Mensen staan er vaak niet bij stil hoe belangrijk een gezonde mond is, juist bij deze doelgroep.

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent de mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken kijk dan voor actuele vacatures op onze website of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.