‘Het werken in een instelling geeft mij veel vrijheid en werkplezier’

Preventie-assistent Melanie vertelt in deze blog waarom het werken in een instelling haar zoveel vrijheid en zelfstandigheid biedt.
‘Het werken in een instelling geeft mij veel vrijheid'

Melanie Spruyt is sinds 2010 preventie-assistent. In 2019 heeft ze afscheid genomen van de reguliere tandartsenpraktijk en is ze bij Vitadent aan de slag gegaan. In deze blog vertelt ze waarom het werk haar zoveel vrijheid en zelfstandigheid biedt.

Optimale mondzorg aan kwetsbare ouderen

Ik werk al ruim twaalf jaar als preventie-assistent. De eerste jaren deed ik dat in een reguliere tandartspraktijk en een ziekenhuis, maar in 2019 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik vind het altijd al heel leuk om met kwetsbare ouderen te werken, dus toen ik kennismaakte met Vitadent, was de beslissing snel gemaakt. Het geeft mij veel voldoening om een zo optimaal mogelijke mondzorg te bieden bij deze speciale doelgroep.

Vrijheid en zelfstandigheid

Wat me ook aansprak was dat het werken in een zorginstelling een stuk zelfstandiger is dan in een reguliere praktijk. In een gewone tandartsenpraktijk heb je een strakke agenda. Om negen uur komt meneer Jansen en om half 10 mevrouw De Vries. Als je langer nodig hebt voor iemand, kan dat eigenlijk niet, want dan ontstaat er een wachtrij in de wachtkamer. We weten allemaal hoe vervelend dat is en zeker als je op leeftijd bent. In een instelling heb je ook een agenda, maar je kunt veel meer zelf de dag indelen. Het kan best zijn dat meneer Jansen nog aan het ontbijt zit, en dan start je met de behandeling van mevrouw De Vries. En heeft mevrouw De Vries een behandeling van drie kwartier nodig, dan zie je meneer Jansen een kwartier later. Die dynamiek is heel anders en dat geeft een stuk vrijheid en zelfstandigheid. Daar hou ik van.

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent de mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken kijk dan voor actuele vacatures op onze website of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.