‘Het werk is zó veel persoonlijker’

Naomi wilde graag meer uit haar werk halen en dat kon niet bij haar oude werkgever. Bij Vitadent is ze helemaal op haar plek.
Naomi wilde graag meer uit haar werk halen en dat kon niet bij haar oude werkgever. Bij Vitadent is ze helemaal op haar plek.

Naomi Middelijn begon als tandartsassistent bij een reguliere praktijk. Ze wilde graag meer uit haar werk halen en dat kon niet bij haar oude werkgever. Toen kwam Vitadent op haar pad en is Naomi helemaal op haar plek.

Verkocht

Na mijn opleiding ben ik als tandartsassistent bij een reguliere praktijk gaan werken. Op een gegeven moment wilde ik meer uit mijn werk halen en zocht ik mogelijkheden om door te groeien, maar die waren er niet bij mijn oude werkgever. Via een tussenpersoon kwam ik in contact met Vitadent. Al na één dag meelopen was ik verkocht. Inmiddels werk ik hier alweer bijna vijf jaar en ben ik naast tandartsassistent ook preventie-assistent met een geriatrische verdieping en werk ik nieuwe collega’s in. Wat ik zo bijzonder vind aan het werk bij Vitadent is de doelgroep. Elke oudere heeft een eigen verhaal. Hier kan ik ook meer tijd nemen voor mijn cliënten dan bij een reguliere praktijk. Je moet echt geduld hebben en het contact is veel persoonlijker.

Creëer je dreamteam

Als assistent moet je een goede klik hebben met de tandarts waar je mee samenwerkt. Dat is altijd al zo, maar deze doelgroep is extra gevoelig. Het werk kan heel hectisch en druk zijn, als de samenwerking dan ook nog eens stress geeft, is dat niet fijn. Als je goed kan samenwerken, straal je een zekere rust uit en dat is heel belangrijk. Als je ergens tegenaan loopt in de samenwerking moet je dat bespreken met elkaar. Kom je er niet uit, dan kun je altijd iemand inschakelen om te bemiddelen. Gelukkig is dat tot op heden nog nooit nodig geweest. Iedereen is hier even vriendelijk en behulpzaam. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat de mensen die hier werken een bepaalde instelling hebben. We delen eenzelfde mentaliteit en vormen echt een dreamteam.

Dankbaar

Er gebeurt hier altijd wat. Tijdens het schrijven van deze blog werd ik opgeroepen. Er was een cliënt met ernstige pijnklachten. Paracetamol was niet afdoende om de pijn te bestrijden. Dus we zijn op pad gegaan en hebben de kies – het was een kroon – eruit moeten halen. Bij dit soort ingrepen is het heel belangrijk om goed met de behandelend arts af te stemmen. Gelukkig was het geen moeilijke behandeling, de kies zat al een beetje los. Deze meneer was heel dankbaar dat we er waren en dat we hem van zijn pijn af hebben kunnen helpen. Daar doe je het voor.

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken kijk dan voor actuele vacatures op onze website of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.