‘Een kleine glimlach kan al voor zoveel voldoening zorgen’

Sara besloot het werken in een reguliere tandartspraktijk te gaan combineren met het werken bij Vitadent. Dit brengt het haar.
‘Een kleine glimlach kan al voor zoveel voldoening zorgen’

Sara Alizadeh is sinds 2014 tandarts. Drie jaar geleden besloot ze het werken in een reguliere tandartspraktijk te gaan combineren met het werken bij Vitadent. In deze blog vertelt ze wat deze combinatie haar brengt.

Combineren cosmetische tandheelkunde en functionele mondgezondheid

Ik werk al sinds 2014 als tandarts in een reguliere tandartspraktijk. In 2019 kwam ik via een goede vriendin in contact met Vitadent. Zij vertelde over het werken met zorgafhankelijke cliënten en dat sprak me erg aan. Vooral de combinatie is erg leuk. In de reguliere praktijk ben je bezig met ander soort behandelingen dan binnen de ouderenzorg. Ook het feit dat je bij Vitadent mensen behandeld in hun eigen woonruimte maakt het bijzonder. Ligt de focus bij de reguliere praktijk vooral op cosmetische tandheelkunde, bij zorgafhankelijke cliënten gaat het echt om de functionaliteit. Het gaat erom dat mensen pijnvrij zijn en goed kunnen eten, je wil deze cliënten niet belasten met lange behandelingen als dat niet per se nodig is.

Gebit van belang in sociale leven

Bij Vitadent behandelen we mensen die moeilijk een reguliere tandarts kunnen bezoeken. Dit gebeurt in hun eigen vertrouwde omgeving, wat voor veel variatie zorgt. Elke dag is anders. Ik ben blij dat ik op deze manier kan bijdragen aan een betere mondzorg én een betere kwaliteit van leven. Waar je misschien niet zo snel bij stilstaat, is dat een goed gebit ook van belang is voor je sociale functioneren. Samen aan tafel een boterham eten zonder dat je prothese eruit valt, goed kunnen praten, dat geeft de mens zelfvertrouwen. Ik doe dit werk met veel plezier. Het gaat soms maar om een kleine glimlach, maar dat kan al voor zo veel voldoening zorgen.

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent de mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken kijk dan bij onze actuele vacatures of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.