‘Die glimlach na een behandeling, dat maakt het werk zo mooi’

In deze blog vertelt Anita Ramlal, mondzorgconsulent en tandartsassistent, wat het werken bij Vitadent voor haar zo bijzonder maakt.
Die glimlach na een behandeling, dat maakt het werk zo mooi

Anita Ramlal is mondzorgconsulent, preventie-assistent en tandartsassistent. In deze blog vertelt ze wat het werken bij Vitadent voor haar zo bijzonder maakt.

Direct verkocht

Ik heb 17 jaar in een reguliere tandartspraktijk gewerkt. Toen mijn werkgever zijn praktijk ging verkopen, zocht ik een andere baan. Bij toeval zag ik een post van Vitadent op Facebook. Daarin vertelde een enthousiaste medewerker over haar werk bij Vitadent. Dat sprak me direct aan. Ik heb gesolliciteerd en mocht een dag meelopen. Toen ik kennismaakte met de doelgroep, was ik meteen verkocht. Het werk is zo dankbaar.

Beloond met een glimlach

De ouderen waar wij mee te maken hebben, kunnen vaak slecht verwoorden waar ze last van hebben. Aan ons de taak om dan toch te achterhalen waarom ze minder eten of bepaald gedrag vertonen. Vaak blijken er dan klachten met de eigen tanden of de prothese te zijn. Als je die klachten kunt behandelen en je wordt na afloop beloond met een glimlach, dat is natuurlijk prachtig!

Elke dag weer alsof ik net begonnen ben

Ik ben begonnen als preventie-assistent, wat vooral inhoudt dat je de mensen zelf, hun familie of het zorgpersoneel helpt bij de dagelijkse mondzorg. De laatste periode ben ik voornamelijk bezig als tandartsassistent. Het is mooi om samen met de tandarts op pad te gaan en op locatie tandheelkundige behandelingen uit te kunnen uitvoeren. Zo ben ik op plaatsen in Nederland geweest waar ik anders nooit was gekomen! Ik werk hier nu vijf jaar, maar elke dag lijkt het weer alsof ik gisteren pas begonnen ben, met zo veel passie doe ik mijn werk.

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent de mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken kijk dan voor actuele vacatures op onze website of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.