‘Bij Vitadent gaat mondzorg over kwaliteit van leven’

Bij Vitadent gaat mondzorg over het welzijn van mensen. Wim vertelt waarom werken bij Vitadent zo bijzonder is.
‘Bij Vitadent gaat mondzorg over kwaliteit van leven’

Bij Vitadent gaat mondzorg over het welzijn van mensen. Onze mondzorgprofessionals dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze kwetsbare en zorgafhankelijke cliënten. In deze blog vertelt Wim van der Torre, geriatrisch tandarts en medeoprichter van Vitadent, waarom werken bij Vitadent zo bijzonder en zinvol is.

Werken bij Vitadent: waar mondzorg het verschil maakt

Een gezonde mond is cruciaal voor een gezond lichaam en een goed functionerende geest, daarover schreef ik al eerder een blog. Mensen die afhankelijk zijn van zorg, hebben hulp nodig bij de dagelijkse mondverzorging en het bezoeken van de tandarts. Een gezonde mond is voor hen daarom niet altijd vanzelfsprekend. Als mondzorgprofessional bij Vitadent kun je een significant verschil maken in de levenskwaliteit van deze mensen, wat vele malen verder gaat dan enkel technische tandheelkunde. Je zorgt ervoor dat mensen kunnen genieten van maaltijden en gemakkelijker contact kunnen leggen met anderen, waardoor hun kwaliteit van leven verbetert.

Samenwerking: multidisciplinaire teams voor optimale mondzorg

Bij Vitadent hebben we veelvuldig en intensief contact met artsen en verpleegkundigen van de zorginstelling. Ook binnen ons eigen team werken we intensief samen. Tandartsen, mondhygiënisten, tandartsassistenten, preventie-assistenten en prothetici: we geven alle disciplines inspraak om de mondzorg voor onze kwetsbare doelgroep te optimaliseren. Samen maken we voor elke cliënt een mondzorgplan, waarvan je als tandarts de dirigent mag zijn.

Thuis voor medewerkers

Daarnaast is Vitadent een echt thuis voor medewerkers als het gaat om carrièreperspectief. Of je nu in het klinisch team werkt of in het algemene team, iedereen krijgt een persoonlijk opleidingsplan en wordt geïnspireerd om opleidingen te volgen. De Vitadent Academy biedt interne opleidingen met gerenommeerde sprekers, uit de academische wereld. Zo houden we met workshops en lezingen ons kennisniveau actueel. Welke ambitie je ook hebt, wij zorgen er met ons brede scholingsaanbod voor dat je deze kunt waarmaken. Onze medewerkers krijgen een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Dat is niet alleen belangrijk voor de medewerkers zelf, maar ook voor de continuïteit van de zorg.

Partner van ORANGEHealth

We zijn er ook enorm trots op dat we vaste partner zijn van ORANGEHealth, een samenwerkingsverband tussen de zeven Nederlandse onderwijsinstellingen voor mondzorg- en tandheelkunde, waar ook tientallen publieke en private partijen bij betrokken zijn. Het onderzoeksproject ‘Mondzorg organiseren in de thuiszorg’ is een co-creatie tussen ORANGEHealth en Vitadent, waarbij Vitadent verantwoordelijk is voor het praktische gedeelte van het onderzoek. Samen hebben we de puzzelstukjes in handen om de mondzorg in de thuiszorg de komende decennia verder te verbeteren. Hoe geweldig is het om daaraan te mogen bijdragen?

Geïnspireerd?

Vanwege het groeiend aantal zorginstellingen waar Vitadent mondzorg aanbiedt, zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste professionals om ons team te versterken. Ben jij enthousiast en wil je ook graag bij ons werken? Kijk dan voor actuele vacatures op onze website of mail naar vacature@vitadent.nl. We heten je van harte welkom en leren je graag kennen.